Een Eeuw Marineluchtvaartdienst 1917-2017

Op voorraad

59,90
Prijs incl. BTW, excl. afleverkosten
Aflevergewicht: 2,5 kg


“Een Eeuw Marineluchtvaartdienst” (1917-2017), subtitel: “Ogen, oren en tanden van de vloot”, Auteurs: Kees Leebeek, Arie van der Hout, Kees Bakker, Anne van Dijk; Uitgever: Geromy BV, Maarssen; Vormgever: Gijs Dragt; Boekomslag: Leentje Linders; prijs: € 59,90;
500+ pagina's.

“Een eeuw Marineluchtvaartdienst” is geschreven in opdracht van de Stichting Vrienden van de Traditiekamer MLD. De boekomslag is vervaardigd door de bekende kunstenares Leentje Linders. Deze prachtige, luxe uitgave met leeslint is gelardeerd met originele historische foto’s en bevat naast een wetenschappelijk verantwoorde overzichtsgeschiedenis van de MLD in al haar aspecten vele waargebeurde “seastory’s”, waarin de eeuw op levendige wijze en met aandacht voor de mens in de MLD is beschreven.

Naast aandacht voor de vaak heldhaftige operationele inzet van de vliegtuigbemanningen is de focus gericht op het loyale technische personeel dat altijd hard heeft gebuffeld om de vliegtuigen snel vliegklaar te krijgen en te houden. De auteurs - oud-marineofficieren (waaronder twee historici) - zijn gepokt en gemazeld in de Marine, bezitten relevante expertise in de MLD en hebben hun ziel en zaligheid in dit boek gelegd. Omdat de MLD - uit bezuinigingsoverwegingen van de regering - sinds enkele jaren niet langer een zelfstandig onderdeel vormt van de Koninklijke Marine en voortleeft onder de vleugels van het Defensie Helikopter Commando zal dit boek waarschijnlijk de laatste geschiedschrijving van de MLD zijn, bezien door marineogen.

“Een Eeuw Marineluchtvaartdienst” is in toegankelijke taal geschreven voor het grote Nederlandse publiek met interesse voor de militaire luchtvaart en biedt de lezer een ongekend spannende inkijk achter de schermen.

Video een Eeuw

 

Blader door deze categorie: Eigen Uitgaven